14 Kasım 2015 Cumartesi

SKYPE’NİN İŞ DÜNYASINDAKİ YERİ


  Janus Friis ve Niklas Zennström tarafından 2003 yılında kurulan Skype internet üzerinden uygun maliyetlerle görüşme yapılabilmesini sağlayan yazılımdır. Skype ilk beta sürümünün üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra 1 milyon kullanıcının katıldığı dev bir iletişim ağına dönüşmüştür.
Skype başarı basamaklarını bu kadar hızlı tırmanmaya başlayınca haliyle bu da sektörün büyük oyuncularının gözünden kaçmamıştır  ve Ekim 2005 te E-kolay’ın başlattığı kampanyada Skype, eBay tarafından 2.6 milyon dolara satın alınmıştır.
Uzun süren yıllar boyunca eBay’da pek gelişme gösteremeden yoluna devam eden Skype Mayıs 2011’de 8,5 milyar dolar karşılığında Microsoft’un bünyesine katıldı.
2011’den bu yana Skype’yi kendi servisleriyle senkronize etmeye ve daha fazla geliştirmeye çalışan Microsoft yakın zamanda yaptığı resmi açıklama ile hedef büyüttüğünü bize göstermiş oldu.
Microsoft Office bloğunda ‘’Get ready for skype for business.’’ Başlıklı bir yazı yazan Giovonni Mezgec Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın bilginin paylaşımı için daha ideal platformlar sunma vizyonuna atıf yaptı. 
Skype for Business’ta neler var?
Microsoft’un Skype özelinde yaptığı en dikkat çekici açıklama, Lync ürün ailesinin artık Skype for Business olarak adlandırılacağı olmasıydı. Geçen Kasım ayında yapılan bu açıklama, geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruyla yeni bir anlam daha kazandı. Duyurulan Technical Preview (Teknik Önizleme) sürümüne, mevcut Lync müşterileri erişebilecek.
Microsoft, bu dönüşümün ardında özellikle üst seviye güvenlik önlemleri olduğuna da değindi. Office uygulamalarıyla tam uyumlu olarak çalışacak olan Skype for Business’ın yeni konumu sayesinde Office, alışılmış Word, Excel ve Outlook üçlemesinin ötesine geçerek anında mesajlaşma, sesli ve görüntülü çağrı gibi deneyimleri de kullanıcılarıyla buluşturacak.



Peki Skype’yi iş dünyası nasıl kullanacak?
Güvenli bir ortamın yanı sıra, ek özellikleri ile de dikkat çeken Skype for Business, iş dünyasında pek çok firmanın işini kolaylaştıracak. Özellikle kurumsal firmaların bu tip uygulamalara önem verdiğine dikkat eden Microsoft, uzun bir süredir çalışmalar yapıyordu ve nihayet projeyi bitirmeyi başardı. Uygulamanın en dikkat çeken özelliği ise 250 kişinin tek sefer konferansa katılabilmesi oldu. Yeni uygulamaya geçiş yapmamış olan kişiler dahi, web siteleri veya akıllı cihazları üzerinde bu konferansa dahil olabilecekler.
 Şirketlerin neredeyse hepsi Outlook kullanıyor, içerisinde pek çok kişinin bilgileri, notlar, anımsatıcılar yer alıyor, bunları direk olarak Skype for Business içine aktarabiliyorsunuz. Şirketlerde sıklıkla kullanılan Word, Excel gibi programların üstünde de, yeni uygulamayı etkin hale getirebileceksiniz.

Skype for Business, Microsoft’un meşhur Lync Online konferansının da üstünde bir performans sergileyecek. Oficce 365 üyeliği olan şirketler uygulamayı kullanma hakkına sahip olacaklar, olmayanlar ise ayda çalışan başı 2 dolar gibi bir ücretle kullanıma başlayabilecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder