28 Ekim 2015 Çarşamba

Twitter Polls'a ve Ürün Yerleştirmelerine Adım Atan Güncel Markalar



  Çok değil daha birkaç gün önce Nurella'nın Parody hesabından paylaşılan ‘Kuş uçtu mu beybi’ pollsuna 'evet' uçtu beybisi diyerek cevap vermiştim. Bu parody hesap twitterda, Anket Twitterda, Polls Twitterda.

   Biliyoruz Facebook’ta bu şekilde bir anket yapabiliyoruz ancak gruplar içerisinde seçim yaptığımız anketler oluyordu. Twitter’ın erişebilirlik hızının Facebook’a göre daha fazla olması Pools’un bir adım öne geçmesi demek olacaktır.

Polls'u nasıl oluşturuyoruz?
 Polls Oluşturma kutusundan, iki seçenekli ve istediğimiz şekilde oluşturulacak anketimizi yapabiliyoruz ve anket 24 saat boyunca ulaşılabilir oluyor. Herhangi bir anketi oylayabiliyoruz. Anket kapandığında oy veren herkese sonuçlara artık ulaşabileceklerini bildiren bir bildirim gönderiliyor.

    Gündemi belirleyen Twitter hashtaglari şimdi kullanıcısının ne düşündüğünü yaptırdığı mini anketlerle değerlendirmelerine olanak sağlayacak. Gerçekleştirdiğiniz oylamaları Twitter takipçilerinize ispiyonlamıyor. Yani oylarımız herkesle paylaşılmıyor. Ben bu projeyi tuttum. Evet, kuş uçtu beybisi!


   Bu arada artık ürün yerleştirmesi olayında level atladığımızı düşünmeye başladım. Türk dizileri Fight Clup çakması coca cola, cips, kahve ambalaj ürün yerleştirmelerinden yavaş yavaş kurtulmaya başlamış, artık çok ünlü araba firmaları başrol oyuncularını yeni çıkan modellerine bindiriyor onları on saniyeliğine satış temsilcisi yapıyor ve akşamların reyting rekortmeni dizilerini kullanarak milyonlara ulaşıyor.

     Ömer’in Defnesi arabayı güzel övüyor mesela; ‘Valla tarz, havalı da… e yarın sana veririm sen de havalı olursun.’ (Gülücük gülücük).







En son cevap verdiğim anket aşk yeniden isimli televizyon dizisinde Renault’un yapmış olduğu ürün yerleştirmesi değerlendirmesiydi.


   Koskoca Fatih Şekercizade’ye ne diyorsunuz? Bir anda Renault’un satış temsilcisi oluveriyor, on saniyecik. Ben twitter üzerinden yayımladıkları  ankete evet dedim. Şekercizade’den nasıl bir satış temsilcisi olur bilmiyorum ama bu Polls’tan güzel reklam aracı olduğu kesin. Cidden güzel dünya…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder